Košarkašice Čelika lako protiv Voždovca

Regionalna liga za košarkašice

Košarkašice Čelika lako protiv Voždovca

Večeras je u zeničkoj Areni pred oko 500 gledalaca odigrana utakmica 17. kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige između ekipa Čelika i Voždovca, a pobijedile su Zeničanke sa 80:69.

Košarkašice Čelika koje su u svim segmentima igre bile bolje od ekipa Voždovca u prvoj dionici uspjele su da nametnu svoj tempo igre pa su ostvarili prednost od pet poena (23:18). U drugoj  četvrtini Voždovac se malo probudio, ali domaće košarkašice su ipak na odmor otišle sa prednošću od 41:35.

U trećoj četvrtini ponovo blagi presing gošći, koji je donio Voždovcu minus pet (50:55) uoči posljednje dionice. Međutim, košarkašice Čelika odlično su okončale susret, te su stigle do zaslužene pobjede rezultatom 80:69.

Najuspješnije u redovima domaćina bile su Bura Josipa, Bejtić Lejla i Rus Tijana sa po 15 koševa, u ekipi Voždovca svojim pogotcima istakle su se Ivanović Milica sa 26 i Vrančić Irena sa 20 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije