Krzyzewski prestigao Knighta
Mike prima čestitke

Coach K upisao 903 pobjedu u karijeri

Krzyzewski prestigao Knighta

M. Maksimović
Teme:

Mjesto nije moglo biti bolje. Madison Square Garden, dvorana u kojoj su mnogi veliki sportaši proslavili svoje najveće pobjede.Za svoje mjesto su izborio i veliki ''Coach K'', u prevodu Mike Krzyzewski, trener Univerziteta Duke.

Njegova ekipa je sinoć pobjedila Michigan State 74:69, Krzyzewski je upisao 903 pobjedu
u karijeri. U 37 godina trenerske karijere. Legendarni Bobby Knight je za 902 pobjede trebao pet godina više.

''Rekao sam svom treneru da ga volim, baš kao što voli on mene. Da nije bilo njega, vjerovatno
ni ja danas ne bio tu. Ponosan što sam radio za njega, trenirao kod njega i pokušavao biti kao on. Prije dva tri me je nazvao na telefon i rekao, završi to'' pričao je nakon utakmice o ''Generalu", Coach K.

U svojoj karijeri Krzyzewski, je dva Univerziteta vodio i reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. Počelo je sa Univerzijadom 1987. godine u Zagrebu, preko Goodwill Gamesa i Svjetskog prvenstva u Argentini 1990. godine. Zanimljivo, Amerikanci su pod njegovim vodstvom izgubili finale Goodwill Gamesa i polufinale SP, oba puta od selekcije Jugoslavije. Kasnije je stigao do zlata na Igrama u Pekingu odnosno na SP u Turskoj prošle godine. Sa Univerzitetom Duke je četiri puta bio prvak, 1991, 1992, 2001 te 2010. godine. Na Klupi Dukea je prošle godine upisao svoju 1000. utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.