Malone: Najgora smo defanzivna ekipa lige

Varnice u svlačionici Nuggetsa

Malone: Najgora smo defanzivna ekipa lige

E. Dindić

Nakon poraza od Sacramento Kinga, trener Denver Nuggetsa Mike Malone imao je mnogo kritika na račun svoje ekipe. Posebno se to odnosilo na igru u odbrani.

Međutim nije se ni zaustavio na tome, rekao je da doprinos veterana u ekipi nije nikakav. 

"Kada pustite Kostasa Kufosa i Darenna Collisona da odigraju fantastičnu utakmicu, i onda još Affalo vam sa klupe zabije poene sve vam bude jasno. Najgora smo defanzivna ekipa lige. Ako planiramo da obradujemo fanove  i ljude koji vjeruju u nas moramo takve stvari što prije ispraviti."

Potom se osvrnuo i na to da u ekipi doprinos veterana i oni koji bih trebali pomoći mlađim naraštajima su nikakvi.

"Zaista smo smijurija od ekipe,  igrači koji bi trebali da bodre ove mlađe to jednostavno ne rade. Za vrijeme utakmice ne čujem ni jednog starijeg košarkaša da daje podršku mlađim kolegama. "

Zvijezdu ovog tima Danila Gallinarija upitali su poslije utakmice sa Kingsima za komentar o izjavi trenera Malonea.

"Ne slažem se sa trenerovom izjavom,problem ovog tima je nešto sasvim drugo. "

Nuggetsi su trenutno u sezoni na omjeru od 14 pobjeda i 21 poraz i zauzimaju 10. mjesto u Zapadnoj konferenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi