Martinez odveo Valenciju do pobjede nad Rigom

Martinez odveo Valenciju do pobjede nad Rigom

Midhat Šljivak

Utakmicom Valencia - Riga započeo je dugi krug košarkaškog Eurocupa, a domaći tim je u jednoj veoma dobroj utakmici slavio pobjedu rezultatom 86:82.

Nakon što je prva četvrtina pripala Valenciji 20:17, u drugoj dionici gosti igraju zaista sjajno. Služio ih je vanjski šut, te su ovaj period igre dobili rezultatom 28:19, te je na poluvrijeme latvijski tim otišao sa šest poena prednosti 45:39.

Valencia se probudila u trećem periodu. Potpuno su razbili svoje protivnike u ovoj dionici, koju su dobili 28:13, pa se u završnih deset minuta ušlo vodstvom Valencije 67:58.

U završnoj dionici Riga je uspjevala u nekoliko navrata zaprijetiti vodstvu Valencije, no sve što su uspjeli je d asmanje prednost na konačnih četiri razlike 86:82.

Rafa Martinez je sa 27 poena predvodio Valenciju do pobjede u ovom susretu, dok je kod gostiju Earl Rowland ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.