Netsi opet slabi za Miami, sjajni Teletović ubacio 20 poena

Još jedna dobra partija Mirze

Netsi opet slabi za Miami, sjajni Teletović ubacio 20 poena

E. Škorić

Miami Heat je sa 94:82 savladao Brooklyn Netse, te poveo sa 2:0 u polufinalu Istočne konferencije.

Za razliku od prve utakmice, u kojoj je Miami slavio lakše od očekivanog sa 107:86, u večerašnjoj su se gosti iz Brooklyna držali poprilično dobro, pa makar do sredine posljednje četvrtine. Zasluge za to najviše pripadaju bh. reprezentativcu Mirzi Teletoviću, koji je jednostavno trojkama držao Netse u igri.

Netsi su bili bolji u prvoj četvrtini, koju su dobili sa 21:15. I u drugoj dionici Netsi su bili konstantno u vodstvu, imali su najviše plus šest, a na poluvremenu jedan poen prednosti (45:46). Čak 15 poena ubacio je Mirza na poluvremenu.

Miami je preuzeo vodstvo na početku treće dionice, no Netsi opet okreću, ali domaćin u zadnjih 12 minuta ulazi kao lider (69:67). Heat radi 4:0 seriju na početku posljednje dionice i dolazi do 74:67 vodstva. Poeni iskusnog Wadea su Miamiju omogućili dobar početak zadnje četvrtine.

Na nešto više od pet minuta prije kraja utakmice Chalmers i Allen pogađaju trojke i domaći dolaze do plus osam (88:77). Do najveće razlike, plus 10, Miami stiže nakon poena Bosha. Dvije minute prije kraja utakmice, Miami je vodio 89:79 i bilo je jasno da samo čudo može pomoći ekipi trenera Jasona Kidda. Čudo se nije dogodilo, Miami je održao prednost i na kraju zasluženo slavio sa 94:82. Tih 12 poena je ujedno i najveća razlika koju je neki tim imao u večerašnjem susretu.

LeBron James je bio ispod svog prosjeka, no sa ubačenih 22 poena predvodio je Heat. Bosh je ubacio 18 poena uz šest skokova, dok je Wade na kraju ubacio 14 uz sedam skokova i sedam asistencija. Teletović je za Netse ubacio čak 20 poena za 25 minuta igre, a imao je 7/12 šut iz igre, te 6/9 za tri poena.

Od njegovih suigrača, pratili su ga Livingston sa 15 poena, Johnson je ubacio 13, koliko je ubacio i Pierce. Deron Williams je zakazao i nije ubacio nijedan poen večeras. Imao je, ipak, sedam skokova i šest asistencija.

Miami vodi 2:0 u seriji, a serija sada seli u Brooklyn. Sljedeća utakmica igra se već za dva dana.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije