Pinar preko Oldenburga do finala

Pinar preko Oldenburga do finala

M. Šljivak

Košarkaši Pinar Karsiyake plasirali su se u finale EuroChalleng Kupa nakon što su večeras u drugom polufinalu u Izmiru savladali njemački Oldenburg rezultatom 66:62.

Ovaj susret je bio neizvjestan cijelim svojim tokom. Prva dionica je donijela igru koš za koš, te je okončana rezultatom 17:17. Ista igra se nastavila i u drugoj dionici. Domnirale su jake odbrane na obje strane, a na odmor se otišlo vodstvao Pinara od dva razlike 30:28.

Oldenburg je u nastavku susreta u nekoliko navrata imao pet poena prednosti. Ipak, uspio je Pinar da vrati svoju prednost, a u posljednjih 10 minuta su ušli sa poenom prednosti 47:46. Uspjeli su košarkaši Karsiyake u završnih 10 minuta povećati svoju prednost, te su na kraju slavili pobjedu od četiri razlike 66:62, te su na taj način otišli u finale gdje ih čeka Krasnye Krylia.

Pinar je do pobjede predvodio Robert Dixon a 18 poena, dok je kod Oldenburga Adam Chubb ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.