Pobjede Oldenburga i Pariza

Pobjede Oldenburga i Pariza

M. Šljivak

Košarkaši Oldenburga i Pariza zabilježili su pobjede u prvim susretima četvrtfinala EuroChallenge Kupa.

Pinar je na svom parketu ugostio Pariz, a gosti su na kraju bili uspješniji te su slavili pobjedu rezultatom 76:74. Uvodnih deset minuta domaći su dobili 17:12, da bi uzvratili gosti u drugoj četvrtini 24:18, pa su Parižani otišli sa poenom prednosti na odmor 36:35. I u nastavku je viđena vrlo izjednačena i neizvjesna košarka. Pobjednika smo dobili u samoj završnici, a na kraju se radovao gostujući tim. Louis Labeyrie je sa 19 poena predvodio goste, dok je kod Pinara William Thomas ubacio 25 poena uz 10 skokova.

Oldenburg je savladao ekipu Khimika 82:74. I ovaj susret je većim svojim dijelom bio vrlo interesantan, a na kraju su domaći slavili pobjedu od osam poena prednosti. Julisu Jenkins je sa 23 poena predvodio domaći tim, a kod gostiju je Willie Deane ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.