Rusi u problemima pred meč sa BiH
Foto: EPA

Bazarevich nema dovoljno visokih igrača

Rusi u problemima pred meč sa BiH

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Rusije Sergey Bazarevich odabrao je 12 košarkaša za sutrašnji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine.

Rusi u BiH stižu u veoma jakom sastavu, a od 15 pozvanih košarkaša kod kuće su ostala trojica i to Pavel Antipov, Ivan Ukhov i Nikita Balashov.

Bazarevich se odlučio za ove igrače:

Evgeny Baburin (Lokomotiv Kuban), Dmitry Kulagin (Lokomotiv Kuban), Mihail Kulagin (CSKA), Vitaly Fridzon (CSKA), Dmitry Khvostov (Lokomotiv Kuban), Semen Antonov (CSKA), Evgeny Valiev (Zenit), Andrey Zubkov (Khimki), Stanislav Ilnitsky (Lokomotiv Kuban), Sergey Karasev (Zenit), Vladislav Truškin (UNICS Kazan) i Artem Klimenko (Avtodor).

U redovima ruske reprezentacije vlada veliki optimizam pred gostovanje u Skenderiji.

"Nismo mogli mnogo napraviti u četiri dana, ali momci djeluju posve spremno za utakmice. Ako budemo dovoljno posvećeni, pokrićemo neke nedostatke u igri i rezultat neće izostati. Nemamo dovoljno visokih igrača. Antipov i Balashov nisu mogli doći. Antipov je bolestan, dok je Balashov imao problema sa dokumentima. Ipak, očekujemo pobjedu protiv BiH", poručio je Bazarevich.

Meč u Skenderiji igra se sutra od 18:45, a tri dana kasnije Rusi čekaju selekciju Belgije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi