Wright još jednom vodio Spartak do pobjede

Novi odličan nastup našeg reprezentativca

Wright još jednom vodio Spartak do pobjede

Spartak iz St. Petersburga našeg Zacha Wrighta ugostio je večeras u okviru Eurocupa na svom terenu Budivelnik. Domaćin je slavio rezultatom 83:72. 

Prvih deset minuta proteklo je u izjednačenoj igri dvije ekipe, domaćin je bio nešto bolji protivnik pa je nakon prve četvrtine imao prednost 23:19. Nastavio je Spartak u istom ritmu i u nastavku prvog poluvremena, ali gosti nisu dozvolili da se Rusi previše odvoje, na odmor je domaćin otišao sa vodstvom 43:36. 

 

U nastavku susreta gosti su ponudili nešto više od igre. Budivelnik je bio bolji protivnik u trećoj četvrtini susreta, pa je u odlučujućih deset minuta ušao sa samo jednim poenom zaostatka. Nije domaćin ipak dozvolio iznenađenje, zaigrali su mnogo bolje u odlučujućem periodu utakmice, te su na kraju slavili 83:72. 

 

Najefikasniji u redovima Spartaka još jednom je bio naš Zach Wright sa 18 postignutih poena, dok je Mavrokefalidis dodao 17. Kod gostiju 19 poena postigao je Leo Lyons. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.