Alen Ramić osvojio bronzu na Otvorenom prvenstvu Njemačke

Jiu Jitsu

Alen Ramić osvojio bronzu na Otvorenom prvenstvu Njemačke

Jedan od najuspješnijih bh.  jiu jitsu boraca Alen Ramić osvojio je sinoć broznanu medalju u kategoriji do 94 kilograma na Otvorenom prvenstvu Njemačke u jiu jitsu porazivši borce Pabla Gonzaleza iz Brazla i Yavuza Ogzra iz Njemačke.

Takmičenje je održano u gradu Augsburgu pored Minhena, u organizaciji Jiu jitsu saveza Njemačke.

Na takmičenju su učestvovali borci iz Njemačke, Austrije, Švicarske i Mađarske, a Ramić je branio boje Fightclub Graz iz Austrije.

"Svaki mjesec sam imao takmičenja tako da se nisam posebno pripremao za ove mečeve, ali moram dodati da je ovo najuspješnija godina u mojoj karijeri", kazao je Ramić.

Njegovo slijedeće takmičenje bit će održano u oktobru u Istočnom Sarajevu, u organizaciji Jiu jutsu kluba Slavija te prvenstvo Štajerske u novembru u Grazu.

U posljednjih devet mjeseci, Ramić je osvojio pet zlata, tri srebra i jednu bronzu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.