Bosna i Hercegovina ima takmičara u finalu bacanja kugle!

Mesud Pezer se plasirao među 12 najboljih u Evropi

Bosna i Hercegovina ima takmičara u finalu bacanja kugle!

A. Beganović

Mesud Pezer se plasirao u finale Evropskog prvenstva u atletici u disciplini bacanje kugle, dok to za rukom nije pošlo iskusnijim Kemalu Mešiću i Hamzi Aliću.

Danas su u Amsterdamu na programu između ostalog bile i kvalifikacije u bacanju kugle u kojima su Bosnu i Hercegovinu predstavljala trojica takmičara, a najviše uspjeha imao je najmlađi Mesud Pezer koji se kao 12. plasirao u finale ove discipline.

Norma za finale glasila je 20.30, a s obzirom da su istu ispunila samo petorica bacača kugle ostalih sedam, među kojima je i Pezer, plasiralo se u finale na osnovu rezultata.

Pezer je u drugoj kvalifikacionoj seriji kuglu bacio 19.72 što mu je na kraju bilo dovoljno za 12. mjesto i plasman u finale. Mešić je sva tri puta prestupio, dok je Alić zahvaljujući hicu od 19.61 takmičenje okončao na možda i najgorem 13. mjestu.

U finale su se pored Pezera plasirali David Storl, Konrad Bukowiecki, Borja Vivas, Nikolaos Skarvelis, Michael Haratyk, Tsanko Arnaudov, Tobias Dahm, Stipe Žunić, Karlos Tobalina, Asmir Kolašinac i Andrei Toader.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi