Greg LeMonde: Lance bi morao ići u zatvor

Trostruki pobjednik Toura

Greg LeMonde: Lance bi morao ići u zatvor

Trostruki pobjednik najprestižnije biciklističke utrke na svijetu Tour de France Amerikanac Greg LeMonde smatra kako bi Lance Armstrong zbog laganja i uzimanje dopinga morao završiti u zatvoru.

"To nije bila sportska prevara, već kriminal. Riječ je o organizovanoj mafiji koja je varala ljude, a Armstrong je bio na vrhu. Postoje osobe koje su kriminalci i koje jednostavno moraju u zatvor," izjavio je LeMond dodavši kako bi Armstrong bez dopinga bio prosječan biciklist."Znam njegove fizičke mogućnosti. Da je čist i da nije varao u najboljem slučaju bio bi među 30 najboljih na svijetu. Nije sposoban osvojiti Tour, čak nije niti među top pet," dodao je.

LeMond je tokom  karijere tri puta slavio na Touru, 1986., 1989. i 1990. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.