Kajtaz na 35. mjestu, Hajder popravio državni rekord

Evropsko prenstvo u Berlinu

Kajtaz na 35. mjestu, Hajder popravio državni rekord

Na 32. Evropskom prvenstvu u plivanju, koje je danas počelo u Berlinu, nastupila je predstavnica Bosne i Hercegovine Amina Kajtaz. 

Mostarska plivačica nastupila je u kvalifikacijama utrke na 50 metara - leptir i završila je kao šesta u svojoj kvalifikacionoj utrci. Kajtaz je isplivala dionicu u vremenu 28.57, a kasnila je 1.30 sekundi za pobjednicom Darjom Stepanjuk.

Kajtaz je isplivala ukupno 35. vrijeme u konkurenciji 38 plivačica. Ovome treba dodati da je osamnaestogodišnja Mostarka bila daleko najmlađa učesnica u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Osim Kajtazove, danas je nastupio i Ensar Hajder i to u disciplini 400 metara – kraul. Hajderovo vrijeme iznosilo je 3:57.60 i tim rezultatom popravio je svoj sopstveni državni rekord za 4,5 sekundi (4:02.11).

Hajder će sutra nastupiti u utrci na 200 metara mješovitim stilom i koja će ujedno biti jedna od najjačih utrka na prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti