Povetkin nemoćan: Vladimir Kličko suvereno vlada boksom

Kličko savladao Povetkina

Povetkin nemoćan: Vladimir Kličko suvereno vlada boksom

M. Šljivak

Vladimir Kličko odbranio je titule apsolutnog bokserskog prvaka svijeta po WBA, IBF, WBO i IBO verzijama nakon što je večeras u Moskvi savladao Aleksandera Povetkina jednoglasnom odlukom sudija.

Prva runda nije donijela mnogo uzbuđenja. Kličko je pokušavao direktima, nekoliko ih je prošlo, ali bez veće opasnosti po Povetkina, koji nije imao priliku da uputi neki ozbiljan udarac prema Kličku.

Nastavio je Kličko sa svojom dobro poznatom taktikom. Nije dopuštao Povetkinu da vodi svoju borbu, a nakon jednog lijevog krošeja Povetkin se našao na podu. Ipak, uspio se podići te je nastavio borbu.

Nešto aktivniji u pokušajima prema Kličku Povetkin je bio u trećoj rundi. Pogađao je prvaka u tijelo, ali ni Kličko nije ostajao dužan, pa je održavao stečenu bodovnu prednost.

Pogađao je Kličko i u četvrtoj rundi Povetkina. Direkti su uništavali ruskog borca koji nije imao odgovor na taktiku apsolutnog prvaka svijeta, koji ni u petoj i šestoj rundi nije mogao uputiti ozbiljan udarac prema Kličku.

Povetkinu je sudija dva puta brojao u sedmoj rundi, ali je Rus uspio nastaviti meč iako je bio na rubu nokauta. Osmu i devetu rundu je uspio da odradi bez većih problema, a Kličko je i dalje mudrom borbom skupljao bodove.

Kličko je mirnom borbom i u ostatku meča priveo ovaj duel kraju, te je došao do zaslužene pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.