Soliman oduzeo Ćatiću pojas IBF šampiona
Foto: EPA

Poražen Adnan Ćatić

Soliman oduzeo Ćatiću pojas IBF šampiona

M. Šljivak

Adnan Ćatić, nije uspio odbraniti titulu prvaka svijeta u IBF verziji. On je večeras u njemačkom Krefeldu poražen od Australca Sama Solimana jednoglasnom odlukom sudija.

Prva nije donijela dosta uzbuđenja. Borci su ispitivali snage, te nije viđen nijedan značajniji udarac, koji bi uzdrmao protivnika. 

Soliman je žestoko krenuo u drugoj rundi. Uputio je nekoliko dobrih udaraca, ali samo jedan ozbiljan, ali je Australac boksovao dosta prljavo i sa mnogo guranja. Konstatno je išao u klinč ne ostavljajući Ćatiću puno prostora za udarce.

Australac je u petoj rundi počeo i pogađati. Zadao je nekoliko opasnih serija Ćatiću, da bi Adnan nastavio da se muči s prljavom igrom Australca i u šestoj rundi. Nije Ćatić bio dovoljno aktivan, što je Soliman koristio da skuplja bodove.

Gotovo identična borba se nastavila i u narednim rundama. U osmoj rundi se borba otvorila, pogađali su obojica, ali je Soliman sitnim udarcima i dalje skupljao bodove. Ćatić je u devetoj rundi u nekoliko navrata opasno pogodio žilavog Australca, koji nije odustao od svoje prgave borbe.

Ćatić je uspio da ugrozi Solimanau 11. rundi. Konačno je počeo pogađati, ali se prekasno probudio. Soliman je sve izdržao, te je u 12. rundi sačuvao prednost za osvajanje IBF pojasa u srednjoj kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.