Banjalučanke odbranile trofej
Sabina Pehić je za pobjedničku ekipu postiglatri gola

Finale Kupa BiH za rukometašice

Banjalučanke odbranile trofej

Rukometašice banjalučkog Borca u finalu Kupa Bosne i Hercegovine savladale su danas Katarinu iz Mostara rezultatom 29:20 i tako su odbranile trofej namjenjen najboljoj ekipi u najmasovnijem takmičenju naše zemlje.

Ovo je izabranicama trenera Radeta Unčanina bio treći uzastopni trofej u Kupu, pa su osim prelaznog, dobile i pehar u trajno vlasništvo.

Otvaranje utakmice ponudilo je izjednačenu igru, ali su igračice iz Banjaluke imale konstatnu prednost od gola i dva. U 20. minuti čak su uspjele pobjeći i na četiri gola prednosti (10:6), ali su Mostarke serijom od 4:2 uspjele na odmor otići sa dva gola zaostatka (12:10).  

Ipak, u nastavku susreta Banjalučanke su potvrdile domanaciju na našim parketima i od samog početka drugog dijela počele su „lomiti“ otpor Katarine. Iz minute u minut povećavale su prednost, pa je bilo samo pitanje s koliko razlike će na kraju slaviti. Najveću prednost Borac je imao u 57. minuti kada je semafor pokazivao rezultat 28:18 i već tada je bilo izvjesno da može početi slavlje ekipe iz Banjaluke.

Treba naglasiti da su jučerašnje polufinale utakmice bile mnogo zanimljivije, obzirom da je Borac danas potvrdio pravu snagu, dokazavši da je trenutno najbolji ženski rukometni kolektiv u državi.

Katarina – Borac 20:29
Dvorana KSRC Hadžići. Gledalaca: 300. Sudije: Dražen Begić, Ivor Hrspić (Novi Travnik).
Isključenja: Katarina 4 minute, Borac 6 minuta. Sedmerci: Katarina 8 (6), Borac 3 (2).
KATARINA: Gudelj, M. Kožulj 3, In. Kožulj, Marić 8, Vrančić 1, Pehar 3, Ljolje 2, Orlović 1, Čavar, Nikolić 1, Iv. Kožulj, Pažin, Zovko 1. Trener: Josip Stanić.
BORAC
: Mišković, Pehić 3, Kekić 8, Pujić, Đogić 2, Rajlić 1, Marić 1. Dr. Knežević 10, De. Knežević 2, Miličević, Crnić 3, Ostojić, Babić. Trener: Rade Unčanin.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije