Borac ubjedljiv protiv Čelika

Premijer liga BiH za rukometaše

Borac ubjedljiv protiv Čelika

Rukometaši Borca savladali su danas u Banjaluci ekipu Čelika u okviru 3. kola Premijer lige BiH.

Banjalučani su odigrali najbolji meč u dosadašnjem dijelu prvenstva, pa su na kraju zabilježili ubjedljivu pobjedu (40:28).

Ekipa Ratka Đurkovića je na startu meča napravila seriju od 3:0, da bi nakon 10 minuta igre crveno-plavi imali prednost od 8:2.

Domaćin je visoko vodstvo održavao do rezultata 17:11, nakon čega je Čelik serijom 4:0 stigao na dva gola zaostatka.

Ipak, Borac je do kraja prvog poluvremena uspio da postigne dva gola, te je sa osjetnijom prednošću otišao na pauzu (19:15).

U nastavku susreta na terenu je postojao samo jedan tim. Banjalučki rukometaši nemilosrdno su punili mrežu Čelika, koji ni u jednom trenutku nije imao odgovor na odličnu igru crveno-plavih.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bolji od ostalih u redovima domaćina bili su Nježić i Vukićević sa po osam golova, dok je kod gostiju najefikasniji bio Begagić sa šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti