Bosna Prevent u Zenici

Rukometni Kup BiH

Bosna Prevent u Zenici

U okviru pretkola Kupa BiH u rukometu za muškarce, zasigurno najzanimljiviji par čine Čelik i Bosna Prevent.

Dvije ekipe koje su prije 15 dana igrale ligašku utakmicu, u Visokom, a slavili su Visočani, sasvim zaluženo 33:29. Ovaj put Čelik je domaćin i zasigurno želi osvetu. Međutim Visočani se neće predati prije početka.

"Čelik je favorit u ovoj utakmici, pogotovo zato što se igra jedna utakmica, i to pred njihovom publikom. Osim toga imaju nekoliko sjajnih i iskusnih igrača, bivših reprezentativaca, što im donosi još jedan veći nivo u kvalitetu. Naravno, mi nigdje ne idemo sa bijelom zastavom, pa tako nećemo ni Zenicu, mi ćemo se boriti do posljednje sekunde, i čekati svoju šansu da izenadimo protivnika" , rekao je Edhem Sirćo, trener-igrač RK Bosna Prevent.

"Što se tiče igrača, svi su zdravi i spremni, i jedva čekaju da izađu na teren zeničke Arene", dodao je trener visočkih "Zelenih".

A zasigurno, dečko kojeg se sada najviše plaše u Zenici je mlađi Sirćo u ekipi, Enes, mladi golman koji je u nedavno igranoj ligaškoj utakmici imao čak 25 odbrana.

"Kao pojedinac, a prije svega kao igrač i  navijač Bosne, očekujem pobjedu u Zenici, bez obzira što su oni favoriti, nije pisano pravilo da favoriti uvijek pobjeđuju. Kako trener kaže, mi se ni u kom slučaju nećemo i ne želimo predati prije početka, i ne idemo u Zenicu sa bijelom zastavom. Obzirom da igramo jednu utakmicu samo u ovoj fazi Kupa, volio bih da na tribinama Arene vidim i veći broj naših navijača".


Utakmica Čelik- Bosna Prevent igra se u subotu u 19 sati u zeničkoj Areni!

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.