Čelik,  Borac, Izviđač i Goražde u polufinalu

Kup BiH za rukometaše

Čelik, Borac, Izviđač i Goražde u polufinalu

E. Škorić

Rukometaši Čelika, Borca m:tela, Izviđača i Goražda plasirali su se u polufinale rukometnog Kupa BiH.

Čelik je posao protiv Bosne riješio već u prvoj utakmici kada su Zeničani slavili sa 36:23, a večeras su u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu ponovo bili bolji od sarajevskog kluba. Ovoga puta Zeničani su dobili sa 30:25.

Borac je pred svojim navijačima odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone i Krivaju naprosto deklasirao sa 52:22. U prvoj utakmici Banjalučani su u Zavidovićima pobijedili sa 39:26.

Izviđač je u Ljubuškom ovjerio pobjedu iz Gradačca (26:21), a Goražde protiv Leotara. Trebinjci su izgubili s 20 razlike u Goraždu (39:19).

Na završnom turniru, 21. i 22. aprila u Goraždu, igrat će istoimeni domaćin, Borac m:tel, Izviđač Mi grupa i Čelik.

Sarajevo: Bosna BH Telecom - Čelik 25:30 - prva utakmica 23:36
Banja Luka: Borac m:tel - Krivaja 52:22 - 39:26
Ljubuški: Izviđač Mi grupa - Gradačac 26:21 - 27:26
Goražde: Goražde - Leotar 39:19 - 25:19

Polufinalni parovi:
Borac m:tel - Izviđač Mi grupa
Goražde - Čelik

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.