Delić i Perić vodili Studente do ubjedljive pobjede

Slab otpor Izviđača

Delić i Perić vodili Studente do ubjedljive pobjede

A. Beganović

U prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine rukometaši Bosna BH Telecoma su na domaćem terenu sa ubjedljivih 33:20 savladali Izviđač, te su tako gotovo sigurno osigurali nastup na završnom turniru (final four).

Izabranici Zuhdije Korkarića večeras su pružili možda i najbolju partiju sezone, te su tako na kraju i sasvim zasluženo stigli do ubjedljive pobjede nad Izviđačem.

Od samog početka susreta bilo je jasno ko će pobijediti, jedino je neizvjesno bilo to s kojom će zalihom Studenti otputovati na revanš u Ljubuški.

U dresu Studenata briljirao je Vedran Delić, koji se svojim dobrim partijama sve više nameće selektoru našeg nacionalnog tima Draganu Markoviću.

Pomenuti Delić je sa 11 pogodaka bio najefikasniji igrač susreta, a pored njega sjajnu partiju u dresu domaće ekipe pružio je i Josip Perić. Ovaj srednji bek postigao je pet pogodaka, a s nekoliko sjajnih dodavanja publiku je ostavljao bez daha. Treba spomenuti i golmana Damira Efendića koji je bio na visini zadatka.

S druge strane kod Izviđača su najefikasniji bili Ante Boras sa šest, te Josip Vidović sa pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.