Dobar žrijeb za bh. predstavnike

Rukometna evropska takmičenja

Dobar žrijeb za bh. predstavnike

A. Beganović

Bosanskohercegovački rukometni klubovi i to četiri muška (Borac, Izviđač, Konjuh, Sloga), te samo jedan ženski (Ilidža), saznali su imena protivnika u evropskim takmičenjima.

U okviru Kupa pobjednika kupova bosanskohercegovački predstavnik Izviđač iz Ljubuškog snage će odmjeriti sa turskim Izmirom. Popularni Skauti u prvoj utakmici gostovat će u Turskoj.

U okviru Challenge kupa naša zemlja imat će dva predstavnika. Konjuh će svoju evropsku avanturu počet iz grupne faze ovog takmičenja, a voljom žrijeba odlučeno je da s našim predstavnikom u istoj grupi budu Partizan (Srbija), Arkatron (Bjelorusija) i Manchester (Engleska). Dvije prvoplasirane ekipe iz grupe obezbijediće prolaz u narednu fazu takmičenja gdje će igrati i Sloga iz Doboja koja će se sastati s pobjednikom grupe C, u kojoj su Maliye Milli (Turska), Villisia (Grčka), Stord (Norveška) i Great Dane London (Engleska).

U slučaju da Konjuh u grupnoj fazi završi na 1. mjestu u narednom kolu igrao bi protiv Čakovca, dok bi u slučaju da zauzme 2. mjesto za protivnika imao švedski Guif.

Bosnu i Hercegovinu u kupu EHF predstavljat će banjalučki Borac, koji je također za prvog protivnika dobio momčad iz Turske. Naime, Banjalučani će snage odmjeriti sa Ankarasporom, a kao i Izviđač u prvom susretu će biti gosti.

Ženski rukometni klub Ilidža jedini je bh. predstavnik koji će učestvovati u evropskom takmičenju. Ilidžanke će igrati u kupu EHF, a voljom žrijeba odlučeno je da snage odmjere sa švicarskom ekipom SPONO Nottwil. U prvom susretu Ilidža će biti domaćin.

Challenge kup, muškarci:
Grupa B

Partizan
Konjuh
Arkatron
Manchester
-Turnir se igra 1.,2. i 3. oktobra, a domaćin istog još uvijek nije poznat.

3.kolo:
Sloga - pobjednik kvalifikacijskog turnira Grupe C
- Prva utakmica igra se 20. ili 21. novembra, a revanš je sedam dana kasnije.EHF kup, muškarci:
Ankaraspor - Borac
Prva utakmica na rasporedu je 2. ili 3. oktobra, a revanš sedam dana kasnije.

Kup pobjednika kupova:

Izmir - Izviđač
Prva utakmica na rasporedu je 20. ili 21. novembra, a revanš sedam dana kasnije.

EHF kup, žene:

Ilidža - SPONO Nottwil
Prva utakmica na rasporedu je 16. ili 17. oktobra, a revanš sedam dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.