Drama u Zetri: Imali smo četvrtfinale u rukama, ali...

Juniorsko SP za rukometaše, osmina finala

Drama u Zetri: Imali smo četvrtfinale u rukama, ali...

E. Škorić

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je u Zetri utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Egipta, koji je nažalost izašao kao pobjednik nakon dodatnih 10 minuta igre. Regularnih 60 minuta završeno je rezultatom 22:22.

Egipat je krenuo u utakmicu s dva brza pogotka, te su čitavo prvo poluvrijeme naši protivnici držali vodstvo. Nama je za prvi pogodak bilo potrebno sedam minuta, kada je Malinović zabio sa sedam metara, a prethodno je, u petoj minuti, promašio jedan sedmerac.

Agresivna igra Egipta nije nam dozvoljavala lagane golove, ali i sjajni Mohamed Ali na golu. Kada bismo došli na gol zaostatka, Egipat bi se vratio na dva ili tri gola prednosti. U 19. minuti Yahia je zabio za 9:5 i četiri gola prednosti Egipta. 

Napravili smo seriju kod 9:5 i došli ponovo na minus jedan (9:8), ali do kraja prvog dijela Egipat ponovo ima tri gola prednosti. Na odmor se otišlo pri rezultatu 14:11. Milas, a zatim Ereš postižu brze pogotke i ponovo hvatamo priključak. U nekoliko napada smo propustili priliku da izjedančimo, a onda u 37. minuti Perić petim golom donosi 14:14.

Nakon dugo vremena smo bili na početku s Egiptom. Egipat je ponovo poveo, Serdarević je spasio da odu na plus dva, a Građan na drugoj strani zabija za 15:15. U 40. minuti nova sjajna odbrana Serdarevića, na drugoj strani Građan nam svojim četvrtim golom donosi prvo vodstvo. 

Dosta neizvjesno je bilo do kraja. Smjenjivalo se vodstvo, Ali je odbranio udarac Miličeviću kod rezultata 18:18 , te spriječio naš novo vodstvo. Golom Ajkunića sa sedam metara ne damo Egiptu da se odvoji, dolazimo do izjednačenja - 19:19.

Egipat je zbog povrijeđenog golmanskog prostora imao nekoliko sedmeraca u svega pet minuta, ali Yahia je rijetko griješio, tek jednom je promašio i ostali smo na gol zaostatka (22:21) devet minuta prije kraja utakmice.

Miličević je pogodio stativu, a zatim Ereš iz brze kontre prečku. Jednostavno, sreća nam je okrenula leđa u veoma bitnim trenucima.  Dvije odbrane Serdarevića u jednom napadu dale su nam kakvu-takvu nadu pet minuta prije kraja utakmice. No, nažalost, nismo bili efikasni u napadu... Ipak, sjajnom odbranom, fantastičnim Serdarevićem na golu, dolazimo do 22:22 i u zadnju minutu ulazimo sa loptom u svom posjedu.

Selektor Grbavac je pozvao, očekivano, time-out da bismo organizirali taj ključni napad. Malinović je pucao u posljednjim sekundama, lopta je ušla u mrežu Egipćana, ali suci su kazali da će se igrati dodatnih pet minuta.

Egipat je prvi zabio u vodstvu, Građan je izjednačio, ali Egipćani su još jednom poveli 24:23. Dvije greške imao je Miličević u napadu, Egipat je drugi produžetak od pet minuta dočekao sa velikih dva gola prednosti (25:23). U drugom produžetku osjetila se nemoć kod naših momaka, koji su dali i zadnji atom snage.... Završeno je pobjedom 28:25 za Egipat.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.