Goraždanke u četvrtini finala Kupa BiH
Sarajlić predvodi mladi tim Goražda

Bolje od Živinica

Goraždanke u četvrtini finala Kupa BiH

A. Beganović

Rukometašice Goražda plasirale su se u četvrtinu finale Kupa Bosne i Hercegovine. Naime, večeras su Goraždanke pred svojim navijačima u osmini finala bile bolje od Živinica (33:25).

U prvom poluvremenu viđena je izjednačena igra, no Goraždanke su na odmor otišle sa dva gola viška (17:15).

U drugom dijelu izabranice Ibrahima Popovića ubacile su u brzinu više i na kraju su sasvim zasluženo slavile sa ubjedljivih 33:25.

Kod Goražda najefikasnije su bile Mersiha Sarajlić sa 10 golova, te Džihana Šovšić i Arnela Hubanić sa 5 golova, dok su kod gošći Asmira Nukić sa 8, te Behija Kunić sa 7 golova bile najefikasnije.

Kup BiH, osmina finala:
Goražde - Živinice 33:25 (17:15)

GORAŽDE: Borčak, Alikadić 1, Odžaković 2, Sarajlić 10, Hubanić 5, Mehanović, Nuhanović, Dervišević 3, Šovšić 5, Zorlak, Hadžiahmetović 1, Ćosović 3, Đogo, Marić, Popović 3, Dervišević Amela. Trener: Ibrahim Popović.
ŽIVINICE: Tošanović, Bajrić, Sarajlić 1, Mujagić 2, Kunić 7, Nukić 8, Pejkušić 3, Maslić, Tursunović, Pejkušić Sabina 4. Trener: Anton Pražak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.