Hrvatskoj treće mjesto

Kauboji ovaj put bolji od Španije

Hrvatskoj treće mjesto

E. Škorić

Hrvatski rukometaši su u utakmici za treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Srbiji savladali Španiju rezultatom 31:27.

Nakon što je Hrvatska poražena u polufinalu EP-a od domaćina Srbije, a Španija od Danske, ove dvije reprezentacije borile su se u Beogradu danas za broncu i najniže mjesto na postolju.

Hrvati su već na otvaranju utakmice poveli s 2:0, a Španci se uspjeli vratiti nakon sedmeraca. Nakon pet minuta Kauboji su imali 4:1 vodstvo. Poslije deset minuta igre naši susjedi bili su na +3 (6:3). Držao je iskusni Igor Vori prednost svoje reprezentacije.

Na pet razlike su Hrvati otišli u 14. minuti, kada su vodili 9:4, a do odmora je Furija skoro poništila prednost Hrvatske. Prvih pola sata završeno je rezultatom 13:12.

Bilo je dosta neizvjesno na otvaranju drugog dijela, a onda su se Hrvati počeli rezultatski udaljavati. U 43. minuti su imali 22:17 u svoju korist. Opet su se Španci uspjeli vratiti, pa su u posljednjih pet minuta došli na -2.  I kada su Španci mogli doći na gol prednosti, Mirko Alilović je odbranio sedmerac.

Do kraja utakmice Vori, Čupić i Vuković su potvrdili treće mjesto Hrvatske. Kauboji su na kraju slavili sa 31:27.

Predvodili su ih Blaženko Lacković i Ivan Čupić sa po sedam golova, dok je Igor Vori postigao šest. Na drugoj strani Daniel  Sarmiento je postigao sedam golova.


Hrvatska - Španija 31:27 (13:12)

HRVATSKA: Alilović, Losert, Balić 1, Duvnjak, Lacković 7, Kopljar 4, Vori 6, Gojun 1, Horvat, Vuković 1, Bičanić, Buntić, Ćupić 7, Musa, Ninčević 4. Trener: Slavko Goluža.

ŠPANIJA: Sierra, Hombrados, Alberto Entrerrios 1, Gurbindo 1, Maqueda 1, Tomas 4, Raul Entrerrios 1, Sarmiento 7, Aguinagalde 2, Garcia 3, Ugalde, Juan Garcia, Romero 6, Canellas 1, Morros, Guardiola. Trener: Valero Rivera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.