Ima li kraja cirkusu?

Pilot projekat u Bosni i Hercegovini

Ima li kraja cirkusu?

A. Beganović

Nakon što su plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine u petak obezbijedile rukometašice Borca i Ilidža, sinoć je isto za rukom pošlo i rukometašicama Katarine i Ljubuškog.

Mostarska Katarina je i u revanš susretu bila bolja od Željezničara, odnosno Plave su sinoć osramoćene. Katarina je slavila sa ubjedljivih 38:13, te se tako sasvim zasluženo plasirala u polufinale. Kod Katarine najefikasnije su bile Bilić sa 10 i Mičijević sa 9 postignutih golova, dok su kod blijedog Željezničara sa po 4 pogotka najučinkovitije bile Halilović i Bužo.

Ljubuški pred svojim navijačima nije imao problema sa Živinicama. Ljubušanke su trijumfovale rezultatom 37:24, pa su se tako u polufinale plasirale sa ukupnom prednošću od 30 golova razlike.

Međutim, petak i subota nisu bili rezervisani samo za Kup susrete. Da u ženskom rukometu u našoj državi vlada katastrofalno stanje to već znaju i ptice na grani. Podjednak dio krivice za polagano umiranje ženskog rukometa u BiH snose i odgovorni ljudi u Rukometnom savezu, ali i oni koji vode klubove, a u prilog ovim tvrdnjama idu i doista nevjerovatne stvari iz Banja Luke i Ljubuškog.

Naime, kao što smo već i rekli, ovog vikenda na rasporedu su bili revanš susreti četvrtfinala, koji su i odigrani. No, u Banja Luci i Ljubuškom, pored utakmica Kupa isti dan su odigrani i prvenstveni susreti između Borca i Jedinstva, te Ljubuškog i Živinica.

Dvije utakmice, iz dva različita takmičenja u istom danu. Pilot projekat koji se pokazao uspješnim, reći će oni koji vedre i oblače ženskim rukometom u Bosni i Hercegovini, a nama ostaje da uživamo. Kapa do poda i jedno pitanje. Ima li kraja cirkusu?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije