Izviđač iznenadio Bosnu, ali...

Kup BiH za rukometaše

Izviđač iznenadio Bosnu, ali...

U prvom polufinalnom susretu Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše ekipa Izviđača je savladala aktuelnog prvaka BiH Bosnu BH Gas rezultatom 28:25 (14:10), u susretu zbog kojeg će se voditi dosta polemike u narednim danima.

Ekipa Izviđača iz Ljubuškog napravila je prilično iznenađenje, savladavši rezultatom 28:25 (poluvrijeme 14:10) ekipu sarajevske Bosne BH Gas u prvom polufinalnom susretu Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše.

Međutim, čini se kako je sudijska par u ovoj utakmici bio u potpunosti na strani ekipe iz Ljubuškog, te će sarajevski Studenti podnijeti i službenu žalbu na suđenje.

Naime, podatak da je tokom prvog poluvremena za Izviđač dosuđeno šest sedmeraca (za Bosnu jedan), te da je sarajevska ekipa zaradila čak 12 minuta isključenja za 30 minuta igre, dok rukometaši Izviđača nisu nijednom isključeni, govori dovoljno.

Također je zanimljiv podatak da je jedan od sudija sudijskog para Zovko-Knezović iz Mostara, uposlenik firme predsjednika Izviđača Stanislava Mucića?!

Inače, nakon što su Ljubušaci u prvom poluvremenu stvorili četiri gola prednosti (14:10), na odmoru igrači Bosne su odlučili da se neće vraćati na teren, ali su ipak pristali.

Ljubušaci su na otvaranju drugog poluvremena serijom 4:0 stigli do velikih osam golova razlike (18:10), te praktično već tada riješili susret u svoju korist.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.