Izviđač protiv Dramena u osmini finala Čelendž kupa

Voljom žrijeba

Izviđač protiv Dramena u osmini finala Čelendž kupa

Voljom žrijeba, rukometni klub Izviđač borit će se na proljeće za plasman u četvrtfinale Čelendž kupa sa norveškim predstavnikom, Dramenom.

Ljubušake očekuje veoma težak posao, ali nisu bez šanse. Dramen je konstantno u vrhu tabele domaćeg prvenstva, skoro svake sezone učestvuje u evropskim takmičenjima. Dramen je prethodno eliminisao ukrajinski Portovik Južni (38:29; 22:25).

 

Revanš susret naša ekipa će igrati na domaćem terenu što je pozitivna stvar ukoliko se 16. ili 17 februara u Norveškoj izbori povoljan rezultat. 

 

"Iskreno, ne znamo puno o narednom rivalu u Čelendž kupu. No, ako se može naslutiti po kvalitetu reprezentacije Norveške, onda se sigurno radi o ozbiljnom rivalu. Možda smo mogli bolje proći u žrijebu da smo dobili Spartak iz Srbije ili litvansku Klaipedu, ali šta je tu je. Utakmice sa Dramenom igraćemo tek u febraura, tako da do kraja ove polusezone nećemo previše razmišljati o njima", rekao je Benjamin Burić, golman Izviđađča te je dodao:

 

"Naš trener Ilija Puljević dugi niz godina radio je na sjeveru Švedske, pa odlično poznaje skandinavski stil rukometa. S obzirom na to da i mi gajimo taj brzi rukomet sa brzim centrom i puno trčanja, očekujem dvije veoma zanimljive i neizvjesne utakmice sa dosta golova."

 

Prve utakmice igraće se 16. i 17. februara 2013. godine, a revanš susreti sedam dana kasnije.

 

Ostali parovi osmine finala Čelendž kupa:

 

Ankaraspor (Turska) - Dukas (Grčka), Eš (Luksemburg) - Spartak (Srbija), Klaipeda (Litvanija) - Radnički (Srbija), Initia (Belgija) - Azoti (Poljska), Runar (Norveška) - PAOK (Grčka), Sučeva (Rumunija) - pobjednik Makabi Tel Aviv/Strovolos, SKA Minsk (Bjelorusija) - Presano (Italija). 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti