Jarčevi kontra Solara

Gradski derbi u Tuzli

Jarčevi kontra Solara

U okviru 17. kola Prve lige F BiH za rukometaše (grupa sjever), večeras će se na parketu Mejdana odigrati gradski derbi između ORK Tuzla i RK Sloboda Solana.

Derbi u prvom dijelu sezone, koji je izazvao dosta pažnje, u uzbudljivoj utakmici pripao je Sloboda Solani, koja nakon prošlosedmične pobjede nad Maglajem do kraja prvenstva nema pravo na kiks ukoliko želi da se na kraju prvenstva plasira u Premijer ligu BiH.

Banjamin Hrustić, prvotimac Sloboda Solane, ističe kako je izuzetno lijepo što Tuzla ima ovakav gradski derbi, a u večerašnjem susretu se nada pobjedi svoje ekipe. On očekuje kvalitetnu utakmicu, sa čvrstim odbranama i dosta kontakata.

S druge strane Alen Brčaninović, ponajbolji rukometaš ORK Tuzla, očekuje da će i ovoga puta mala dvorana Mejdana biti dupke puna. Rukometaši ORK Tuzla, kako navodi Brčaninović, uvijek teže nadigravanju sa svojim protivnicima bez obzira da li je na drugoj strani Sloboda Solana ili neka treća ekipa.

Očekuje se da će Mejdan, kao prošle nedjelje u isto vrijeme, biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Obje ekipe imaju svoje simpatizere u „gradu soli“, te je zbog toga kvalitetan rukomet zagarantovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.