Jovanović završio karijeru

Jovanović završio karijeru

Jedan od najboljih srpskih rukometaša posljednjih dvadeset godina, Nedeljko Jovanović, odlučio je završiti igračku karijeru, a razlog je loš odnos njegovog kluba, Kolubare, prema njemu.

Jovanović kaže da mu klub duguje određeni iznos novca, te da je to sve skupa ubrzalo njegovu odluku o povlačenju s rukometnih parketa

"Razmišljao sam i govorio na kraju sezone da ću igrati još jednu godinu, ali odluku sam donio spontano. Jednim dijelom je i situacija u Kolubari uticala na ovakvu moju odluku.  Da je relacija klub-igrač bila normalnija, možda bih razmišljao drugačije. Ovako... Ljudi iz kluba su obavili razgovore sa igračima koji su im potrebni. Mene niko nije zvao. Mislim da je stvarno dosta ", kaže Jovanović.

Jovanović je igračku karijeru počeo u Sinđeliću, a nosio je još dresove Metaloplastike, Partizana, Bidasoe, Teke, Portlanda, Algecirasa, Esena, Gold kluba, Aratea, Segeda, Insbrucka, Kolubare. S reprezentacijom je osvojio bronzane medalje na SP-ima 1999. i 2001.te bronzu na EP 1996.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.