Karačić i Mucić lobiraju za BiH

Sutra odluka o domaćinu SP 2011.

Karačić i Mucić lobiraju za BiH

Predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine (RSBiH)  Stanislav Mucić i generalni sekretar Smajo Karačić otputovali su u Kairo gdje će sutra prisustvovati Izbornom kongresu Svjetske rukometne federacije (IHF).

Na dnevnom redu Kongresa, između ostalog, biće izbor domaćina 18. svjetskog juniorskog prvenstva 2011. godine, za koje su se kandidovali BiH i Grčka.

Izvršni odbor IHF-a je početkom aprila ove godine u Baselu odredio našu zemlju i Grčku kao najozbiljnije kandidate u konkurenciji sedam država.

Delegacija RSBiH će sutra uoči izbora domaćina obaviti prezentaciju kandidature, a prema riječima sekretara Karačića, velika  je vjerovatnoća da će članovi krovne svjetske rukometne organizacije povjerenje dati našoj zemlji.

Predsjednik RSBiH Stanislav Mucić naglasio je da je uz sve rukometne radnike u našoj zemlji stala i službena vlast, što je svojevrsna garancija za kvalitetnu organizaciju takmičenja.

"Imamo usmenu potvrdu predstavnika svih političkih struktura, što će nam dati sigurnost da uspješno organiziramo jedan ovako složeni projekt. U Savezu i klubovima imamo dovoljan broj iskusnih i sposobnih ljudi da budu uključeni u organizaciju SP-a. U BiH već dugo nije bilo ovako velikog sportskog događaja, nadam da će on doprinijeti da se svi bolje razumijemo i bolje živimo", kazao je Mucić.

SP će se igrati od 14. do 28. avgusta 2011. godine, uz učešće 24 reprezentacije. Ako BiH dobije organizaciju, takmičenja bi se odvijala u Sarajevu, Banjoj Luci, Zenici, Doboju, Visokom, Živinicama, Mostaru i Ljubuškom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.