Govorio i o SP za juniore

Karačić: Šta očekujemo? Dvije pobjede

A. Beganović

Dio rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine sinoć je iz Sarajeva otputovao za Linz, a ekipa našeg portala porazgovarala je sa generalnim sekretarom Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Smajom Karačićem.

U razgovoru za SportSport.ba generalni sekretar našeg saveza osvrnuo se na predstojeće kvalifikacione susrete našeg nacionalnog tima, kao i na Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Bosni i Hercegovini.

"Ne idemo đaba u Austriju. Idemo pobijediti, probat ćemo razbiti Austriju na njihovom terenu, a onda ćemo se obračunati sa Srbijom", istakao je Karačić za SportSport.ba.

"Svjetsko prvenstvo za juniore je nakon Olimpijskih igara najveći sportski događaj u našoj zemlji. Od ogromnogo je značaja to što smo dobili organizaciju istog, kako za rukomet, tako i za samu državu. Očekujemo oko 30.000 posjetioca iz inostranstva, od kojih će velike koristi imati i naša država. Očekujemo jako kvalitetan turnir, a mi ćemo učiniti sve da naš mladi nacionalni tim što spremnije dočeka Svjetsko prvenstvo. Naši ciljevi su dosta visoki, imamo dobru mladu reprezentaciju i od nje očekujemo mnogo. Učinit ćemo sve da opravdamo očekivanja čelnika Svjetske rukometne federacije. Svjetsko prvenstvo će se igrati u Sarajevu, Banja Luci, Zenici i Ljubuškom, a finale će se igrati u Zetri", između ostaloG je dodao Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.