Srednji bek Hrvatske nakon utakmice sa Brazilom

Karačić: Zbog toga i jesam tu, da preuzmem odgovornost

Rukometna reprezentacija Hrvatske večeras je slavila protiv Brazila u osmini finala Svjetskog prvenstva rezultatom 26:25. 

Mostarac Igor Karačić, srednji bek Hrvatske reprezentacije preuzeo je odogovrnost u trenucima kada se lomila utakmica. Od posljednjih pet golova na susretu za Hrvatsku, tri su djelo Karačića, što su mu i jedini golovi na utakmici, uz šut stopostotan šut iz igre. 

"Pa sigurno je da smo znali da su oni jedna jako čvrsta ekipa. Dosta puta sam naglasio da igraju tu jednu divlju zonu, ali jako disciplinovanu zonu. Jednostavno stabilni su i znaju šta rade. Znali smo da će biti puno trke i ovih dana smo imali dosta problema sa virozima i bolestima, ali na kraju smo se skupili i odigrali najbolje što znamo i bitno je da smo u četvrtfinale," kaže Karačić i dodaje: 

"Zbog toga i jesam tu, kao i ovi ostali dečki, moraju preuzimati odgovornost kada je najteže. Svejedno je na koga ćemo u četvrtfinalu, bitno je da se odmorimo i izliječimo koliko možemo i sigurno je da ćemo igrati bolje utakmice," kaže Karačić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.