Katarina i Borac u finalu Kupa BiH

Eliminisali Željezničar i Ljubuški

Katarina i Borac u finalu Kupa BiH

U finalu Kupa Bosne i Hercegovine sutra od 14 sati u dvorani u Hadžićima igraće rukometašice Borca iz Banja Luke i Katarine iz Mostara.

Borac je večeras u polufinalu na produžetke savladao Ljubuški, rezultatom 29:28. Ljubušanke su cijelim tokom susreta, a na poluvremenu vodile su čak sa pet golova razlike. Međutim, braniteljice trofeja namjenjenog pobjedniku Kupa u finišu meča zaigrale su bolje, pa su i aktuelne šampionke naše zemlje izborile produžetak.

Poslije 60 minuta igre na semaforu je pisalo 24:24.

Deset sekundi prije kraja drugog produžetke Borac je vodio 29:28, a Ljubušanke imale napad za izjednačenje. No, nisu ga iskoristile. Kod Banjalučanki najefikasnije bile su Armina Marić sa osam i Kornelija Klinac sa šest golova. Najbolja kod Ljubuškog bila je Andrea Prusina sa šest pogodaka.

U prvoj polufinalnoj utakmici Željezničar je ne(s)pretno poražen od Katarine - 24:25. Domaće su se 30 sekundi do kraja odbranile i imale napad, ali i igrača više za pobjedu. Ipak, Željo pravi neshvatljivu  grešku. Igračice Katarine „presjekle“ su njihov napad i zabila za vodstvo. Pet sekundi do kraja Jasmina Halilović sa krila imala je šansu za poravnanje. I tada je junakinjom meča postala Ana Pažin odbranivši  „zicer“.

Inače, utzakmica je bila neizvjesna cijelim svojim tokom. Ni jedna od ekipa nije imala veću prednost od tri gola razlike. Najbolja igračica utakmice bile je Mersiha Sarajlić (Željezničar) sa 11 golova, a najefikasnija u pobjedničkom tim Marinela Orlović sa šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.