Kempa dizajnira poseban dres za rukometne Zmajeve

Rukometaši BiH u novim dresovima

Kempa dizajnira poseban dres za rukometne Zmajeve

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je ove godine ostvarila najveći uspjeh u svojoj historiji - plasman na Svjetsko prvenstvo.

Na smotri najboljih svjetskih selekcija koja se početkom naredne godine održava u Kataru po prvi put će učestvovati i najbolji bh. rukometaši, a prema informacijama do koji je uspio doći naš portal izabranici Dragana Markovića će i na SP-u nositi opremu sportskog brenda Kempa.

Na adresu RSBiH stigao je zahtjev iz kompanije smještene u njemačkom gradu Balingenu da naša krovna organizacija pošalje željeni dizajn novih dresova, koji će naš tim nositi u narednim kvalifikacijama i na narednom Svjetskom prvenstvu.

Pored novi dresova, RSBiH bi trebao i dogovoriti produženje saradnje sa uglednom robnom markom u svijetu rukometa, a trajanje ugovora biće precizirano u narednim danima kada će sjedište ove kompanije u Njemačkoj posjetiti generalni sekretar RSBiH Smajo Karačić i nekadašnji reprezentativni golman i kapiten Enid Tahirović.

Prema svemu sudeći novi ugovor sa Kempom će trajati dvije godine, mada postoji i opcija da on bude u trajanju od tri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.