Kielceu Kup Poljske, dva gola Toromanovića

Kielce savladalo Wislu

Kielceu Kup Poljske, dva gola Toromanovića

A. Beganović

U finalu poljskog rukometnog Kupa snage su odmjerili Kielce i Wisla  Plock, čije boje brani i bh. reprezentativac Muhamed Toromanović, a u neizvjesnoj završnici slavili su rukometaši Kielcea (28:27).

Uoči četvrtfinala Lige prvaka u kojem će snage odmjeriti sa makedonskim Metalurgom, rukometaši Kielce  su stigli do novog trofeja.

U finalu Kupa savladali su Wislu Plock, a do pobjede ih je vodio Zorman sa četiri pogotka, dok je Ghionea sa devet pogodaka bio najefikasniji kod Wisle. Toromanović se dva puta upisao u listu strijelaca.

Poljski rukometni Kup, finale:
Kielce - Wisla Plock 28:27 (14:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.