"Marinko neće biti zaboravljen"

U RSBiH složni

"Marinko neće biti zaboravljen"

A. Beganović, foto: A. Balić

Povodom tragične smrti rukometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine, Marinka Kelečevića, danas je u prostorijama Rukometnog saveza BiH održana press konferencija.

"Napustio nas je mladi sportista. Upravo kada smo očekivali da bude jedan od nosioca igre našeg državnog tima Marinko je tragično preminuo. Teško je bilo šta reći, osim da ćemo ga se uvijek sjećati", rekao je predsjednik RSBiH, Mirsad Sirćo.

"Svaka riječ je suvišna. Trenutak je težak i mnogo više od toga. Iskreno, Marinka nisam baš najbolje poznavao, ali uz nekoliko kontakata mogao sam primjetiti da se radi o izuzetno korektnom momku. Trebao je u budućnosti biti okosnica našeg tima i pred njim je sa igračke strane bila sjajna budućnost. Ovom prilikom izražavam saučešće njegovoj porodici", između ostalog je rekao sportski direktor bh. reprezentacije Senjanin Maglajlija, dok je Generalni sekretar Smajo Karačić izjavio:

"Svi smo šokirani. Radilo se o izuzetnom momku koji je tek trebao napraviti pravu karijeru. Rođen je u Drvaru, a o kakvom se doista karakteru radi najbolje govori podatak da je prije nego što će debitovati za naš tim dobio poziv od srbijanskog selektora, no isti nije prihvatio. Jednostavno, dao je nama riječ i nije je htio pogazati. Za bh. ruukomet i sport ovo su teški dani. Marinka nikad nećemo zaboraviti i svake godine ćemo dostojanstveno obilježiti njegov odlazak."

Marinko Kelečević rođen je 26. jula 1985. godine u Drvaru, a za naš nacionalni tim debitovao je 6. juna prošle godine u duelu sa Grčkom. Nacionalni dres nosio je devet puta i pritom je postigao 26 golova. Posljednji ispračaj biće obavljen sutra u Beogradu u 12:15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.