Marković: Igrat ćemo na Evropskom prvenstvu u Danskoj

Selektor bh. rukometaša optimističan i poručuje

Marković: Igrat ćemo na Evropskom prvenstvu u Danskoj

A. Beganović

"Igrat ćemo na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Bićemo najmanje drugi, a možda i prvi", optimističan je selektor našeg nacionalnog tima Dragan Marković.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2014. godine igrat će u gupi 7 zajedno sa Srbijom, Austrijom i Rusijom, a selektor Dragan Marković uvjeren je da će naš nacionalni tim izboriti nastup na smotri najboljih evropskih selekcija.

"Izvlačenje nije ničiji željeni koncert. Moglo je biti i bolje, ali i gore. U svakom slučaju grupa je respektabilna, po meni dosta izjednačena, a ja sam nepopravlji optimist i uvjeren sam da ćemo igrati na Evropskom prvenstvu", za SportSport.ba je istakao selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Dragan Marković.

"Spremat ćemo se za svakog protivnika posebno, dobre su to reprezentacije, ali i mi imamo svoj kvalitet. Kada sam preuzeo reprezentaciju i kada sam rekao da ćemo igrati u baražu za SP svi su me sa dosta čuđenja gledali. Mi imamo dosta dobru reprezentaciju, mladi igrači će biti nešto iskuniji i zato sam optimist. Ne bojim se nikoga, nisam se bojao ni kao igrač, pa neću ni kao selektor", dodao je Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.