Pirova pobjeda Borca

Zaostatak od deset golova ostao nenadoknadiv

Pirova pobjeda Borca

A. Beganović, foto: D. Bajić

Rukometaši Borca iz Banja Luke završili su evropsku avanturu. Naime, večeras su u Boriku izabranici Dragana Markovića u revanš susretu 3. kola KPK-a Aragon sa ubjedljivih 31:22, no minus deset iz duela odigranog u Španiji nisu uspjeli nadoknaditi.

Sjajnu partiju večeras su pružili aktuelni osvajači Kupa Bosne i Hercegovine, ali ispostavilo se da je minus deset iz prvog susreta (21:31) ipak nenadoknadiv.

Tokom svih 60 minuta Borac je diktirao tempo igre i imao je rezultatsku prednost. U prvom dijelu dva puta su izabranici Dragana Markovića imali prednost od pet golova (13:8, 14:9), da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 14:10.

Kako se utakmica primicala kraju rukometaši bh. predstavnika sve više su se približavali toliko željonoj pobjedi od 10 razlike, a u posljednje četiri minute ulazi se pri rezultatu 30:21 za Borac.

Međutim, onda iskusni Demetrio Lozano, nekadašnji španjolski reprezentativac i igrač slavne Barcelone postiže stvari uzima u svoje ruke i postiže gol za 30:22 i tada je bilo jasno da će Aragon igrati u narednoj fazi takmičenja.

Kod Borca najefikasniji su bili Đukić, Trivundža i Obradović sa po 6 postignutih golova, dok je kod Aragona sa 7 golova najučinkovitiji bio već pomenuti Lozano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.