Pirova pobjeda Sloge

Studentima ne leže Dobojlije

Pirova pobjeda Sloge

A. Beganović, foto: A. Balić

Bosna BH Gas večeras je u revanš susretu četvrfinala Kupa Bone i Hercegovine poražena na Mojmilu od dobojske Sloge (25:26), ali se zbog trijumfa od pet golova razlike u  prvom susreta u Doboja, ipak, plasirala u polufinale.

Popularni Studenti večeras su iznenađujuće poraženi pred svojim navijačima. Sloga je po drugi put u sezoni (prvi put u prvenstu) pobijedila favorizirane Studente.

U 21. minuti izabranici Zorana Dokića imali su tri gola prednosti (11:8), no do kraja poluvremena Studenti su serijom od 5:0 uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist (13:11).

I kada su svi u dvorani očekivali da će izabranici Irfana Smajlagića u drugom dijelu još više stisnuti, te upisati novu pobjedu, desilo se suprotno. Dobojska momčad predvođena sjajnim Nikolom Dokićem (14 golova) uspjela je trijumfovati (26:25).

Kod Studenata najefikaniji su bili Arnaudovski sa 9, te Pucelj i Banić sa 4 pogotka, dok je kod Sloge najučinkovitiji sa 14 pogodaka bio već spomenuti Nikola Dokić.

Revanš susret četvrtfinala Kupa BiH:

Bosna BH Gas - Sloga 25:26 (13:11)

Dvorana "Ramiz Salčin" u Sarajevu. Gledalaca 400. Sudija: Dražen Begić i Andrija Knezović. Delegat: Pero Marić (svi iz Mostara). Sedmerci: Bosna 4 (3), Sloga 6 (6). Isključenja: Bosna 12, Sloga 12 minuta. Rezultat: Bosna BH Gas - Sloga Doboj 25:26 (13:11), prva utakmica 32:27 za Bosnu.

BOSNA BH GAS: Grahovac, Doborac 1, Međić 3, Čačić, Pucelj 4, Ovčina 1, Veselinov, Banić 4, Uvodić, Efendić, Nekić, Vražalić 1, Arnaudovski 9 (3), Melić 2. Trener: Irfan Smajlagić.
SLOGA: Šabanović, Manjić 1, Tasić, Gavrić, Antonović 5, Stanković, Stojanović 1, Panić, Beljić 5, Dokić 14 (6). Trener: Zoran Dokić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije