Prva gostujuća pobjeda Lubbeckea

Prva gostujuća pobjeda Lubbeckea

E. Škorić
Teme:

Zbog smrti sudijskog dvojca, blizanaca Bernda i Reinera Methea, jučer je u Njemačkoj odgođen rukometni susret Balingena i Magdeburga.

No, odigrane su dvije utakmice 10. kola rukometne Bundeslige. Nettelstadt Lubbecke je rezultatom 31:30 slavio na gostovanju u Bergischeru, što im je bila prva gostujuća pobjeda ove sezone, peta ukupno.

Bez pobjednika, rezultatom 28:287, završen je duel Grosswalstadta i Melsungena. Imali su gosti nakon pola sata igre 16:12 prednost, no identičnim je rezultatom drugo poluvrijeme pripalo domaćoj ekipi.

Stefan Kneer je pogodio u posljednjim sekundama u redovima Grosswallstadta pri vodstvu gostiju 27:28.

Rukometna Bundesliga, 10. kolo:

Bergischer - Lubbecke 30:31
Grosswallstadt - Melsungen 28:28
Balingen - Magdeburg (otkazano)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.