RK Bosna SO prvi finalista
Bez problema za Kapisodu i društvo

U prvoj utakmici polufinala Kupa bez iznenađenja

RK Bosna SO prvi finalista

M. Maksimović

Rukometaši sarajevske Bosne Sunce Osiguranje su na najboljem putu da i ovu sezonu zaključe duplom krunom. U prvoj utakmici polufinala završnog turnira Kupa BiH, Bosna je u Ljubuškom savladala banjalučki Borac 27:22.

Bosna je tokom cijele utakmice diktirala ritam i kontrolisala rezultat a već nakon prvog poluvremena koje je pripalo ''studentima'' 15:9, konačni pobjednik se mogao naslutiti. U nastavku utakmice Borac je u par navarata zaprijetio spustivši se na -2, ali više od toga ekipa iz Banja Luke nije mogla više ništa napraviti. Pitanje pobjednika je bilo definitivno riješeno onog trenutka kada je  Bosna povela 25:21, četiri minute prije kraja utakmice.

Bosna će sutra u finalu koje je na rasporedu u 20 sati uz direktan TV- prenos (BHT) igrati protiv boljeg iz duela Izviđač i Sloga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.