Rukometni savez BiH pomaže ŽRK Borac

Potez za svaku pohvalu

Rukometni savez BiH pomaže ŽRK Borac

Adnan Beganović

Ženski rukometni klub Borac po šesti put uzastopno postao je prvak Bosne i Hercegovine, no zbog teške finansijske situacije banjalučke Osice još uvijek nisu sigurne da li će igrati na evropskoj sceni.

Zbog teške finansijske situacije ŽRK Borac još uvijek se nije prijavio za evropska takmičenja, a prije dva dana čelnici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine posjetili su višestruke prvakinje naše zemlje i obećali su pomoći kako bi Osice u narednoj sezoni učestvovale u Kupu EHF.

"ŽRK Borac je jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u našoj zemlji i kao takav zaslužuje svaki podršku. Mi smo spremni pomoći Borcu, a predložili smo da Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport RS, grad i Rukometni savez zajedničkim snagama omoguće djevojkama da se takmiče u Evropi, jer one su to i zaslužile. Savez je spreman snositi troškove utakmice u Banja Luci, odnosno troškove službenih lica, koji uključuju i njihovo noćenje, te troškove smještaja protivničke ekipe. Ne znam koliko to košta, ali spremni smo pomoći jer ŽRK Borac je uz FK Željezničar jedini brend u našoj zemlji. Šest puta uzastopno osvojiti titulu nije mala stvar i svi zajedno moramo pomoći ovim djevojkama", istakao je generalni sekretar RS BiH Smajo Karačić za SportSport.ba.

Na kraju treba istači da su Ilidža i Zrinjski potvrdili učešće u evropskim takmičenjima u narednoj sezoni, dok Mira i Ljubuški zbog finansijskih problema neće nastupati u evropskim kupovima, iako su to rezultatom u nacionalnom prvenstvu obezbijedili, a Borac će donijeti odluku u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.