Rukometni Zmajevi neće igrati pretkvalifikacije za EP

Direktno u kvalifikacijama za EP 2014. u Danskoj

Rukometni Zmajevi neće igrati pretkvalifikacije za EP

A. Beganović

Domaćin Evropskog rukometnog prvenstva 2014. godine biće Danska, a naš nacionalni tim kroz kvalifikacije će se pokušati plasirati na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Iz Beča dolaze dobre vijesti. Naime, iako su iza našeg nacionalnopg tima katastrofalni rezultati u kvalifikacijama za proteklo Evropsko prvenstvo u Srbiji, izabranici Dragana Markovića neće morati igrati pretkvalifikacije, što znači da ih očekuje šest mečeva nakon kojih će se znati da li će izboriti nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

U pretkvalifikacijama će učestvovati 16 reprezentacija, koje će biti podijeljene u četiri grupe. Prvoplasirane reprezentacije, kao i dvije najbolje drugoplasirane obezbijedit će učešće u kvalifikacijama u kojima će igrati i naša reprezentacija.

Pored šest reprezentacija iz pretkvalifikacija i našeg nacionalnog tima u kvalifikacijama će učestvovati još 21 reprezentacija, što znači da će se za plasman na Evropsko prvenstvo u Danskoj boriti 28 nacionalnih timova.

Oni će biti podijeljeni u sedam grupa, a igrat će svako sa svakim, odnosno igrat će se šest kola.

Po dvije najbolje reprezentacije iz svake grupe, te najbolji trećeplasirani izborit će nastupa na Evropskom prvenstvu. Uz ovih 15 reprezentacija na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta igrat će i Danska.

Izvlačenje kvalifikacionih grupa zakazao je za 20. april u Kopenhagenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.