Studenti se žele revanširati Čeliku

Revanš susreti četvrtfinala Kupa BiH

Studenti se žele revanširati Čeliku

A. Beganović

Danas su na rasporedu revanš susreti četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše i rukometašice.

Kod rukometaše najzanimljivije bi trebalo biti u Ljubuškom gdje će domaći Izviđač braniti prednost od jednog gola stečenu u Gradačcu (27:26).

Bosna BH Telecom na svom parketu dočekat će Čelik i pokušat će napraviti čudo. Naime, Zeničani su u prvom susretu slavili sa ubjedljivih 36:23, no iz Bosne najavljuju borbu do posljednjeg daha.

Borac u Banja Luici dočekuje Krivaju, a kako su izabranici Dragana Markovića u prvom susretu slavili sa 39:26 pitanje putnika u polufinale je već rješeno.

I u posljednjem četvrtfinalnom susretu Goražde će pred svojim navijačima snage odmjeriti sa Leotarom. U prvom susretu odigranom u Trebinju slavili su Goraždani sa 25:19, tako da u revanšu pred svojim navijačima ne bi trebali imati većih problema.

Što se tiče rukometašica možda će najzanimljivije biti na Ilidži gdje će domaće rukometašice u duelu sa Goraždom pokušati nadoknaditi minus devet iz prvog susreta (33:24).

Mira u Prijedoru dočekuje Lokomotivu, koju je u prvom susretu savladala sa 32:28. Borac je prvom susretu sa ubjedljivih 31:20 savladao Jedinstvo, takao da večeras u Banja Luci neće biti većih uzbuđenja, kao ni u Mostaru gdje se sastaju gradske rivalke, rukometašice Zrinjskog i Katarine. Plemkinje su u prvom susretu slavile sa 35:17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.