U RK Čelik razočarani postupcima mladih sudija

U RK Čelik razočarani postupcima mladih sudija

O. Lekić

U okviru Kantonalne lige za kadete i juniore rukometaši Čelika su savladali vršnjake iz Kaknja, što je obradovalo sve koji rade sa mladim zeničkim rukometašima.

Međutim, u Čeliku su razočarani ponašanjem četvorice sudija, koji su sama par minuta pred početak prvog susreta obavijestili domaćina da neće suditi ukoliko ime se ne isplati dug od 60 KM.

Ovakav potez mladih sudija naišao  je na osudu iz zeničkog kluba.

"Svega nekoliko minita pred sami početak utakmice Kantonalne lige sa RK Kakanj delegat na ovim utakmicama Ferid Begagić Backo koji je i mentor mladih sudija obavijestio me je da sudije Hadžikadunić, Šehić, Spahić i Ćosić neće da sude ove utakmice dok im se ne plati ukupno 60 maraka (za sve njih) za suđene utakmica iz prethodnog kola prvenstva protiv RK Maglaj. Nije pomoglo ni moje ubjeđivanje da ću im ja isplatiti taj dug od svog novca ako im klub to ne plati u roku od 10 dana. Moram takođe istaći da godinama vodim Čelikove juniore i da se nikada nije desilo da im naknada za suđenje od strane RK Čelik nije isplaćena! Sramota i za Begagića i za njegov sudijski pomladak", razočarano govori profesor Seldin Rizvanović, rukovodilac omladinskog pogona RK Čelik.

"Predložiću Upravi kluba da im se zabrani odžavanje sastanka sudijskog zbora u klupskim prostorijama RK Čelik (što sada čine i gdje sastanke održavaju bez ikakve naknade). Takođe, predložiću Upravi kluba da im se zabrane dolasci na trenige prvog tima i kadeta, gdje često dolaze i rekreativno se pridružuju trenizima. Mislim da im treba naplatiti i ulaznice kad prisustvuju utakmicama seniorske ekipe. Sramota kako su se ponijeli prema RK Čelik", dodaje Rizvanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.