U Tuzli promovisana knjiga o najboljoj rukometašici

Fakultet za tjelesni odgoj i sport

U Tuzli promovisana knjiga o najboljoj rukometašici

Svetlana Kitić – Ceca ponovo je bila u rodnom gradu. Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli organizovana je promocija knjige „Ceca“, Svetlane Vujčić, koja govori o najboljoj rukometašici svijeta svih vremena.

U uvodnoj riječi govorio je direktor Jedinstva Elmir Grabčanović, koji je podsjetio na vremena kada je Ceca nosila dres popularnih Labudica i o trenutnoj situaciji u petorostukom prvaku BiH, koji ima aspiracije da se vrati u Premijer ligu BiH.

Potom je o Ceci pričao njen prvi trener Branko Dešić iz nekadašnje škole Jusuf Jakubović, u kojoj su stasali i legendarni centarfo Slobode Mersed Kovačević, te rukometaši Damir Cipurković, Mile Mijačinović, Sead Mulić...

"Imala je nevjerovatan talenat, koji se rijetko sreće i viđa. Trenirala je košarku i atletiku, ali sam je uspio nagovoriti da trenira rukomet. Već sa 12 ili 13 godina bila je neprikosnovena, davala je po 10 golova seniorskim ekipama", priča trener Branko Dešić.

Ceca Kitić kaže kako njenim venama teče rukomet i da se nikada nije pokajala što je odabrala taj sport. „Kada sam prije dvije godine proglašena za najbolju rukometašicu svijeta svih vremena to je bila jedna kruna moje karijere.

Titulu sam posvetila roditeljima čije savjete i danas pamtim“, kaže Ceca Kitić. Podsjetimo da je Ceca svojevremeno igrala i za reprezentaciju BiH i da je bila direktor reprezentacije. U njenom mandatu naša reprezentacija odigrala je svoj prvi i posljednji baraž za odlazak na veliko takmičenje, a ubrzo se i Ceca vratila u Beograd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.