Federer propušta Roland Garros

Švicarac neće igrati ni u Parizu

Federer propušta Roland Garros

D. Rakanović

Švicarski teniser Roger Federer saopštio je da će propustiti drugi Grand Slam sezone Roland Garros.

Najtrofejniji teniser je propustio sve turnire na šljaci, a odlučio je da ne igra ni u Parizu.

"Nažalost, odlučio sam da ne igram na Otvorenom prvenstvu Francuske. Vrijedno sam radio, kako na terenu, tako i van njega u proteklih mjesec dana, ali kako bih igrao na ATP-u i narednih godina, mislim da je najbolje da preskočim sezonu na šljaci i spremim se za turnire na travi i na tvrdoj podlozi.

Početak sezone bio je magičan za mene, ali shvatio sam da će pametno planiranje biti ključ mog dugog ostanka na Touru.

Zbog toga, moj tim i ja zaključili smo da igranje samo jednog turnira na šljaci nije u interesu moje igre i moj pripremanja za ostatak sezone. Nedostajaće mi francuski navijači, koji su me uvijek podržavali, i jedva čekam da se sretnemo na narednom Roland Garrosu", napisao je u saopštenju Federer. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti