Žestoka svađa Džumhura sa sudijom

Na meču protiv Viktora Troickog

Žestoka svađa Džumhura sa sudijom

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur ispao je već na startu prvog Grand Slama sezone Australian Opena.

Džumhur je u 1. kolu poražen od srbijanskog tenisera Viktora Troickog s 3:2, a meč je obilježila i žestoka svađa našeg igrača i sudije ovog meča.

Desilo se to u odlučujućem petom setu. Damir se žalio na suđenje, imao je žestoku raspravu sa sudijom, a na kraju su morali intervenisati i organizatori turnira.

Publika je njegovu svađu sa sudijom ovog meča popratila zvižducima, ali su navijači našeg tenisera kontantno pružali podršku u tim trenucima.

Rasprava je trajala nekoliko minuta, ali to nije pomoglo bh. teniseru, koji već nakon prvog kola mora kući.

I prethodnih mjeseci Džumhur je imao slične scene na terenu, a najviše pažnje je izazvao sukobu na Olimpijskim igrama u Riju. Tada je u meču sa Izraelcem Dudijem Selom bilo svega i svačega, posebno na tribinama.

Sasvim nepotrebne stvari na teniskom terenu.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi