Dio navijača Bayera izviždao koreografiju posvećenu Spahiću

Spahić posvađao navijače Apotekara

Dio navijača Bayera izviždao koreografiju posvećenu Spahiću

Bayer je u okviru 29. kola Bundeslige upisao sedmu pobjedu u nizu u ovoj sezoni, što je novi klupski rekord kluba iz Leverkusena.

Pored visoke pobjede and Hannoverom ovu utakmicu na BayAreni obilježila je i koreografija posvećena sada već bivšeg igraču kluba, bh. reprezentativcu Emiru Spahiću.

Nekoliko stotina najvatrenijih navijača Bayera na bijele majice je ispisalo broj pet, koji je bivši kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine nosio u ovom klubu. To nije bio jedini način na koji su Ultrasi Bayera pružili podršku iskusnom bh. defanzivcu. Na jednoj od zastava na dva koplja bio je nacrtan Bayerov dres sa Spahićevim prezimenom i brojem pet, dok je na ogradi stajala parola: "Od prvog dana sa 110% davao je za ovaj klub! Hvala Emire!"

I dok su oni najvatreniji pružali podršku već bivšem fudbaleru Apotekara ostatak stadiona izviždao je njihovu akciju, jasno stavivši do znanja da svi navijači Bayerna ne dijele isto mišljenje kada je riječ o "slučaju Spahić".

"Navijače mogu razumjeti, oni se žele oprostiti od fudbalera. Emir je prihvatio našu odluku bez ikakvih problema", rekao je predsjednik Bayera, Michael Schade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.