Represija nad BBB se prenijela i na mali fudbal

Futsal Dinamo izbačen iz Doma sportova

Represija nad BBB se prenijela i na mali fudbal

Malonogometni klub Dinamo iz Zagreba svoje utakmice više neće igrati u Domu sportova, i to zbog bizarnog razloga.

Naime, razlog izbacivanju iz popularne dvorane je preglasno navijanje i buka koju stvaraju mnogobrojni navijači Futsal Dinama na utakmicama svog kluba!? U obrazloženju također stoji da skakanje na tribinama dovodi u pitanje stabilnost dvorane...

Za one koji ne znaju, Futsal Dinamo osnovan je 2012. godine od strane navijača koji i danas stoje iza njega.

Cilj postojanja ovog kluba je primjer kako jedan sportski kolektiv može funkcionisati po modelu jedan član - jedan glas, a služi i kao svojevrsno "tjeranje inata" Zdravku Mamiću koji je od GNK Dinamo napravio svoju igračku.

Utakmice ovog kluba u posljednje vrijeme posjećuje izuzetno veliki broj popularnih Bad Blue Boysa, i sada se čini se da se ova lijepa sportska priča iz Zagreba na sve načine želi ugasiti.

Iz Futsal Dinama najavili su žalbu na ovu odluku o izbacivanju iz Doma Sportova. Ostaje da se vidi šta će, na kraju, biti od svega...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.